In de media

Restaurant ‘t Zusje

UDEN – Onder het toeziend oog van Dyanne Beekman, eigenaar van de Beekman Group, werd tijdens de opening van ’t Zusje Rotterdam de nieuwe kledinglijn van de franchiseketen ’t Zusje gelanceerd. Een bijzonder moment: “Eerder waren de medewerkers veel minder zichtbaar, gingen ze op in het decor van het restaurant. Nu stralen ze nog meer en zijn ze écht aanwezig”, aldus Dyanne.  

Vorig jaar besloot ’t Zusje op zoek te gaan naar een partner voor hun nieuwe bedrijfskleding. “Bedrijfskleding waarin onze medewerkers zich echt lekker en comfortabel voelen, dat was het doel. Zo lekker zelfs dat ze het bij wijze van spreken thuis nog zouden willen dragen”, aldus Operationeel manager Thijs van Helvoort. De zoektocht naar de perfecte bedrijfskleding leidde ’t Zusje uiteindelijk naar de Beekman Group. De reden? “We wilden natuurlijk niet zomaar iets uit een catalogus pikken. Op maat gemaakte kleding die aansluit bij onze merkwaarden en dus ook echt past bij ons bedrijf, dat was het idee. Samen met de Beekman Group hebben we een bijzonder mooie lijn ontwikkeld.”

Comfortabel
Dyanne onderschrijft het belang van de juiste werkkleding: “Het is heel imagobepalend, dat wordt nog weleens vergeten. Je kunt alles kopiëren, behalve mensen. Daar moet je zorgvuldig mee omgaan. Natuurlijk, het is belangrijk om je te focussen op je corebusiness, maar het zijn uiteindelijk je medewerkers die het moeten verkopen, die het verschil moeten maken.” En dus bestudeerde zij ’t Zusje en de medewerkers goed: “Kernwaarden bij de ontwikkeling waren voor mij: authenticiteit, kwaliteit en vooruitstrevendheid. De mensen bij ‘t Zusje zijn jong en gedreven. Het zijn mensen met een passie, die het anderen graag naar de zin maken. Kijkend naar deze doelgroep kom je al snel uit bij een jeans. Maar dan wel eentje die fashionable is, lekker zit én terugkomt in model. Vanuit onze expertise, we zijn een echt fashion house, weten we waar de knelpunten zitten. Deze heb ik meegenomen in de fit. En dus knelt de jeans niet in te taille en adviseren we mensen soms om een maatje groter te nemen, juist om slanker te lijken. Comfortabele kleding maar dan wel echt gestyled.”

Internationaal
Inspiratie die Dyanne buiten de landsgrenzen opdeed, heeft ze vertaald naar hoe we het hier in Nederland graag zien. “Bij ’t Zusje hebben we drie blousjes voor de vrouwen. Ze mogen zelf bepalen welke ze willen dragen, waar ze zich het prettigst in voelen. Ideeën hiervoor deed ik op in Parijs en New York. Fashion downsizen naar praktisch. Want daar houden we van in Nederland. Het tasje dat de medewerkers dragen is daar een mooi voorbeeld van: Helemaal van nu, maar bovenal ook gewoon superhandig.”

Stoutste jongetje van de klas
En omdat ’t Zusje de dingen nét even anders doet, werd besloten om dit ook terug te laten komen in de kleding: “’t Zusje is een beetje het stoutste jongetje van de klas. Daarom hebben we er bijvoorbeeld voor gekozen om, geheel tegen horecagewoonten in, geen sloof meer te dragen. En het traditionele zwart hebben we afgewisseld met witte blousjes vol details. De medewerkers dragen ook allemaal dezelfde sneakers die er super fashionable uitzien, maar waar je tegelijkertijd de hele avond moeiteloos op kunt lopen.”

’t Zusje Rotterdam
De opening in Rotterdam was hét uitgelezen moment om de nieuwe kledinglijn te lanceren, de overige Zusjes volgen in de loop van dit jaar. De eerste reacties waren positief: “Het totaalplaatje was fantastisch. Alles kwam zo mooi samen. De medewerkers straalden niet alleen, maar maakten vervolgens in deze kleding ook écht het verschil”, aldus Thijs. De komende tijd blijven ’t Zusje en de Beekman Group nauw samenwerken om bij te schaven waar nodig, zodat er ook over vijf jaar nog een concept staat dat werkt en past bij ’t Zusje.

Controleer je adresgegevens

Wij verzoeken u vriendelijk om uw adresgegevens te checken zodat wij ervoor kunnen zorgen dat uw aankopen zo snel mogelijk bij u op de stoep verschijnen.