Duurzaamheid

Design to sustain 

Design is bij de Beekman Group het meest onderscheidend en een belangrijk punt van aandacht als het gaat om duurzaamheid. Het motto ‘kleine verandering, passend effect’ vormt de basis van het creëren van een vernieuwende en eigentijdse collectie die tegelijkertijd tijdloos is en waarbij draagcomfort en pasvorm vanzelfsprekend zijn. Op basis van een visuele bedrijf DNA-analyse wordt er een 1, 3 en 5 jarenplan opgesteld waarin gedurende deze periode kleine aanpassingen in de collectie worden aangebracht. Kleine veranderingen in design zorgen ervoor dat gedurende de tijd nieuwe items met bestaande items uit de collectie kunnen worden gecombineerd en naast elkaar gedragen kunnen worden. Het effect is een levenscyclus die langer is. Daarnaast zijn de items zo ontworpen dat deze eenvoudiger en efficiënter kunnen worden gerecycled en hergebruikt. Op deze manier zet D-cares, de volgende stap in het verder verduurzamen van kleding in de zorgsector. 

Grondstof & Vezels 

Een voorbeeld van het verduurzamen van onze D-cares collectie is het gebruik van duurzame grondstoffen en vezels zoals Lyocell. Lyocell wordt vervaardigd uit hout en is daarmee een natuurlijke en hernieuwbare grondstof. Een belangrijk gegeven is dat de verantwoorde en gecertificeerde bomen voortkomen uit duurzaam beheerde bronnen. Voor de aanplant en groei van de bomen wordt er geen gebruik gemaakt van kunstmatige irrigatie of pesticiden. Het niet gebruiken van pesticiden heeft niet alleen een ecologisch voordeel, maar draagt ook bij aan de hoge kwaliteit van het materiaal. Daarnaast betekent deze duurzame aanpak een directe verbetering van de effecten op het lokale milieu. 

 Van de bomen wordt een houtpulp gemaakt om vervolgens te verwerken tot een sterke en hoogwaardige vezel. Het proces is erg simpel en is te vergelijken met het oplossen van suiker in je koffie. Gedurende dit gesloten Lyocell productieproces wordt meer dan 99% van het benodigde water en hulpstoffen herwonnen en opnieuw gebruikt. Deze circulaire opzet draagt eraan bij dat het gebruik van energie en andere hulpbronnen tot een minimum kan worden beperkt. Daarnaast is de verwerking vrij van chemische resten. De productie en gebruik van Lyocell resulteert daarmee in veel minder waterverbruik en een lage CO2-uitstoot in vergelijking tot de meeste stoffen die we tot nu toe gewend zijn in de zorgsector. 

 Gewoon goed om te weten. 

Controleer je adresgegevens

Wij verzoeken u vriendelijk om uw adresgegevens te checken zodat wij ervoor kunnen zorgen dat uw aankopen zo snel mogelijk bij u op de stoep verschijnen.